Nyári napközi

Ez a tevékenység a járás településein a nyári szünetekben biztosít tartalmas elfoglaltságot, felügyeletet és tízórait a nyáron is dolgozó szülők gyerekei számára. A helyi iskolák pedagógusai, művelődési házak, családsegítő szolgálat vagy polgármesteri hivatal munkatársai – munkaidejükön kívül – vállalták el a napközik szervezését, lebonyolítását. Két hetes időtartamban – kézműves foglalkozásokkal, sport tevékenységekkel, rendőrségi, tűzoltósági bemutatókkal, kirándulásokkal a helyi, vagy a járás más településeinek látványosságaihoz (pl. mozi, múzeumi foglalkozás, Bodorka népmesepont, tájház, madárvárta) – tették szórakoztatóvá a gyerekek számára a napközi idejét.

  • 2018-ban 1 településen, Mezősason volt napközi, a helyi vezető óvónő szervezésében.
  • 2019-ben már nagyobb volt az érdeklődés: 8 településen 9 nyári napközit szerveztek (Bakonszeg, Biharkeresztes, Bojt-2x, Körösszegapáti, Magyarhomorog, Mezősas, Váncsod, Zsáka). Jól sikerült időtöltés volt, hiszen mindenhonnan az volt a visszajelzés, hogy jövőre is szeretnének napközit szervezni.

A 10 nyári napköziben összesen 169 gyermek, 18 felnőtt és 5 önkéntes vett részt.                                                                                              A nyári napközik anyag és eszközigényét, a kirándulások utazási és programköltségét a projektből biztosítottuk.

                                                                                      Kirándulás egy mezősasi tanyára                             Kézműves foglalkozás a nyári napköziben