Baba-mama klub

Baba-mama klubok általános tematikája:

  • Tanácsadás: Különböző szakemberek (védőnő, gyermekorvos, pszichológus stb.) által tartott interaktív beszélgetésen vesznek részt a kisgyermekes szülők.
  • Tapasztalatcsere: A résztvevő szülők irányított témákban beszélgetnek.
  • Babamasszázs: Szakember ismertet mindent, amit a babamasszázsról tudni kell és megtanítja a gyakorlatban alkalmazni a megszerzett ismereteket.
  • Baba torna, baba-mama torna: közös torna, mely során az anyukák meg tanulják tornáztatni babájukat, valamint azt is elsajátítják, hogyan tudnak ők maguk tornázni pici gyermekkel együtt, és mellett.
  • Babaruha börze: Az édesanyák szervezett keretek között ruha és/vagy játék börzén vesznek részt.
  1. áprilisában indult ez program, 3 településen: Csökmőn, Furtán és Zsákán.

Csökmőn és Zsákán a helyi védőnők irányításával a Védőnői szolgálat épületében, Furtán a családsegítő munkatársa vezetésével a művelődési házban zajlanak a foglalkozások. Az első szakaszban két hetente, a második szakaszban havonta egyszer találkoztak a kisgyermekes anyukák. Olyan kérdéseket beszélnek meg, melyek valamennyiük számára tanulságosak lehetnek: a csecsemők egészséges táplálása, a szoptatás jelentősége, testvérféltékenység, babamasszázs stb. Amíg az anyukák beszélgetnek, a gyerekeik felügyeletük alatt játszhatnak. A helyiségek gyerekbaráttá tételéhez szükséges bútorokat, eszközöket, fejlesztőjátékokat, anyagokat a projektből biztosítottuk.

  •     I. szakasz: 2019. áprilistól 2019 augusztusig tartott. Összesen 36 család vett részt, rendszeresen 10 ( minimum 5-ször).
  •    II. szakasz: 2019 szeptemberétől 2020 augusztusáig tart, az első foglalkozásokat már megtartották.

                                                                                               Baba mama klub Csökmőn ….                                  Furtán…

                                                                                                                                                                                                 … és Zsákán