Biharkeresztes

A TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0006 „Esélyt a bihari gyermekeknek” c. elődprojekt keretében 2013 novemberében Biharkeresztesen megnyitotta kapuit a Közösségi Ház, mely olyan sikeresen működött, hogy nem volt kérdéses, a megkezdett munkát folytatni érdemes, ezért 2017. szeptember 01-jén az EFOP-1.4.2-16-2016-00002 „Esélyt a bihari gyermekeknek II.” c. pályázat beindulásával Közösségi Házunk is újra megkezdte működését.

A Közösségi Ház az a hely, amely mindenki számára nyitott, ahol a szülők és gyerekek szabadidejüket szervezetten, tartalmasan tölthetik el. A fiatalokat és családjukat számos lehetőség várja. Elsőséges célcsoportunk azonban mégis a gyerekek, az ifjúság. Közösségi Házunk dolgozói igyekeznek minél színesebb, és tartalmasabb programokat biztosítani a résztvevőknek. Heti rendszerességgel beszélgetőkört, háztartási ismereteket bemutató foglalkozásokat, főzőklubbot, barkács- és kreatív délutánt, filmklubbot, sportnapot szerveznek, de emellett több általános iskolás osztály a kihelyezett tanóráit is Közösségi Házban tartja.

Minden szerda délelőtt, „Tea délelőtt” nevű programunkon egy lelkes, alkotni vágyó felnőtt csapat veszi birtokba a Házat.

Mindenki számára hasznosak ezek az alkalmak, melyeken a régi idők technikái ötvöződnek a modern kori fortélyokkal (papírfonás, kötés, horgolás, hímzés, harisnyavirág készítés, csuhéfonás…), valamint a tradicionális ünnepi ételek mellett a mai kor gasztronómia trendjeit is elsajátíthatják ezen alkalmakon a megjelentek. Ezeket a délelőttöket a jókedv és vidámság jellemzi, régi barátságok születnek újjá, új barátságok köttetnek, régi történek elevenednek meg.A Közösségi Ház aktuális programjairól, rendezvényeiről, a településen tartandó eseményekről a Facebook oldalunkon rendszeresen tájékozódhatnak.

Facebook: https://www.facebook.com/kozossegihaz.bkeresztes

Nyitvatartási időben, hétfőtől péntekig 8 órától 16 óráig Közösségi Házunk dolgozói szeretettel várják a régi és új résztvevőket.

Cím: 4110 Biharkeresztes, Kossuth utca 32.

E-mail: kozossegihaz.biharkeresztes@bosz.hu

Közösségi Ház vezető: Kiss Anett

Közösségi Ház szakmai munkatárs: Pásztor Sándorné

 

 

 

 

 

 

 

a Közösségi Ház lelkes csapata

 

 

 

 

 

a gyerekek alkotása